ATB - Sunset Beach DJ Session 2     Itt van az atb rajongók által annyira várt album. Június 8 - án mindenki számára elérhető lesz.
     Atb -nek szokásává vált az utóbbi időben, hogy a Youtubon közzétegyen az albumról egy Minimixet. (2-3 éve haszmálja ezt a metódust gondolom azért, hogy egy kicsit az album kiadása előtt megismerkedjenek a hallgatók az új szerzeményekkel)Nem akrom most jellemezni atb- t, felsorolni albumjait, díjait stb. Akit érdekel rákereshet az internetet.Azonban meg kell említenem (hogy tudjak rátérni az új albumra), hogy számomra mit is jelent vagy jelentett atb.
     Atb rendes nevén André Tanneberger (Nevéből ered az atb) nem mondható fiatal Dj nek, hiszen már régóta tevékenykedik a zeneiparban. 1973 február 26 - án született Freibergben. (Németország). Tehát a cikk írásakor 39 éves. 1980-as évek végén kezdődött atb karrierje.1993- ban megalakította a Sequential One (Szintetizátor neve) című dance projektet. A Dance és a Let Me Hear You dala ekkoriban látott napvilágot. 1994 - ben Woody van Eyden és Ulrich Poppelbaum is társul az SQ1 - hez.1998 - ban az SQ1 felbomlott, és mindenki saját karrierbe kezdett. Woody van Eyden is nagysikerű dj lett, remixeket és saját produkciókat is készít a mai napig. Ulrich Poppelbaumról nem találtam semmit ami bizonyítaná, hogy folytatta zenei pályafutását. (csak egy 2000 res maxi van a discogs.com- on Can You Feel címen)
     Ezeket csak azért írtam le, mert sokan nem tudják atb -ről, hogy 1999 előtt is volt valaki. Megmondom őszintén, én nem az SQ1 alatt figyeltem fel atb -re, hanem amikor mindenki más 1999- ben a 9pm nagysikerű számakor.Atb karrierjéről nem szereték sokat írni, hiszen azt már mindenki tudja, hogy nagy sikereket ért el, minden eddigi számával. A 9 eddigi albumával, amely sok duplalemezes, 6 eddigi The Dj In The Mix mixalbumával, 2 Sunset Beach Dj Session különleges nyári mixalbumával és rengetek egyéb mix CD - kel az egyik legnagyobb, legsikeresebb, leghíresebb trance-dance Dj és Producer.
     Merem állítani, hogy ő az egyik legjobb producer, hiszen ennyi zenét és ilyen különböző hangzású produkciókat nem sokan tesznek az asztalra. Azok is szeretik akik nem szeretik a trance műfajt, hiszen különböző stílusokat kever bele, hogy hallgathatóvá válljon mindenki számára (nem mintha a trance nem, lenne hallgatható). Ez évek alatt csak néhányszor csalódtam benne.

Vegyük sorba:
1999 Movin Melodies: Különleges Stílus: Dalai egyszerüek, azonban nagyon megragad a monotonsága. 9pm, Killer, Don't Stop: Talán most nem lenne olyan nagy sikere, mint 13 évvel ezelőtt, azonban ekkoriban uralkodott ez a stílus... nem tartott sok ideig
2000 Two Words: Egyik kedvenc albumom tőle. Folytatja a megszokott hangzást, azonban érzékibbé tette, és kevésbé monoton. Duplalemezes, melyet el is nevezett CD 1 The World Of Moment: The Summer, Let You Go, és CD 2 The Relaxing World, chill out, ambient számokkal... aminek nagy sikere lett, és a mai napig is ezt a CD2 módszert alkamlazza.
A következő albumai is nagyszerűen sikerültek.
2002 Dedicated
2003 Addicted to Music
2004 No Silence: Egyik kedvenc albumom
2005 Seven Years: Best Of Album
2007 Trilogy
2009 Future Memories: Nagyszerű
2011 Distanth Earh
     Ezek a fontosabb atb albumok... azonban hát ez minden szép és jó. Negatívumot nem tudok mondani róluk.A bajom inkább a mixalbumaival van.
     Atb ről még kell tudni, hogy  2003 tól rendszeresen készít mixalbumokat: The Dj In The Mix néven.Eddig összesen 6 ilyen lemeze van. Ezekbe általába belemixel néhány új produkcióját is.Az első 4 The Dj In The Mix lemez nagyszerű volt, azonban az utolsó kettő nem tetszett. És a nemtetszésemet kell elmondjam a Sunset Beach Dj Session 2 albumjáról is. Elég szerényen van megmixelve, eléggé komerc számokkal, gyenge kivitelezéssel. Ezért azt kell mondjam, hogy atb szerintem producer szemszögből emelkedik inkább ki. ATB Mint Dj szerintem olyan tűrhető. Vannak nála jobb Dj -k is. Ennek ellenére, amiért a dalai nagyszerűek kitartok mellette, és mindig nagy izgalommal várom az albumjait (nem a mixalbumjait).

Ez az új albumja, azt alábbi számokat tartalmazza, megmixelve:

CD 1
01 ATB with Rudee feat. Ramona Nerra - In And Out Of Love
02 Norin & Rad Vs. Audien - Triumph 

03 Probe - Baila
04 ATB feat. Ramona Nerra - Never Give Up
05 Antillas feat. Fiora - Damaged
06 Markus Schulz presents Dakota - Gypsy Room (Duderstadt Remix)
07 LTN - Ordinary People (D-Mad Remix)
08 Stereojackers - Offshore
09 The Thrillseekers feat. Fisher - The Last Time (Johan Malmgren 2012 Remix)
10 The Madison & Simon J - Follow Up
11 Hazem Beltagui - Into The Blue
12 ATB feat. Amurai - All You Took
13 Mike Danis - For You (Juventa Club Mix)
14 Fade - Beautiful Moment

CD 2
01 ATB feat. Anova - Sunset Beach
02 Andain - Much Too Much (Zetandel Chill Remix)
03 Klangstein feat. Sine - Klangsine
04 ATB presents Amurai - Love & Light (Downtempo Mix)
05 ATB - With You!
06 Virtual Riot feat. Amba Shepherd - Superhuman (Titchimoto Remix)
07 Coastline - Adriatic Sea (DJ Milews RMX)
08 Gary B - Time To Slow It Down 

09 Polished Chrome - Desire
10 Asheni - Lost In Time
11 Kaskade feat. Skylar Grey - Room For Happiness (Kaskade's ICE Mix)
12 Summer Of Space - Beautiful People
13 Sine - Wolke
14 Sine - Chillbar
15 Eva Cassidy - Fields Of Gold

     CD 1 energikus: trance , dance számokkal. Az első dal atb saját száma In And Out Of Love, amely talán nemsokára videoklippel is fog rendelkezni. Egy kicsit komercnek érzem.
Never Give Up  száma is hasonló stílust képvisel.
A kedvencem Markus Schulz Gypsy Room száma.
     CD 2 Chill Out számok... ez már jobb mint a CD 1.

     A végső véleményem az, hogy mostanra a komercesedés nagy fenyegetés a Dj -k számára. Ha nem teszed a a zenédet hallgathatóvá, akkor a radiók és Zene Tv csatornák nem fogják azt leadni.Érzem egy kicsit atb -ben is, hogy megy egy kicsit a divat után... Kérdésem az, hogy vajon nem megy ez a kárára?
Szerintem a jó kis példaemberke (és sajnálom, hogy atb kapcsán ezt a nevet kell ide írjam) David Guetta. Számai sikeresek, és 2011 első Dj -je lett, leszorítva Armin van Buurent a talán örökké hitt nr1.poziciójáról. Szerintem mindenképp, hosszú távon az elkomercesedés problémát jelent. atb 9 pm című dalát szívesen meghallgatom a mai nap is, érzem, hogy az atb, asszociálódok vele. Ma már mindenki a "siker" stílusát űzi. Elveszlődött az artist (a dj -ket is ezzel a szóval jelölik, jelentése: művész), az az artist aki az ő saját stílusában alkotta zenéit. Ma az artistok egy stílust képviselnek, és azért kűzdenek, hogy minél sikeresebb legyen a rádióban, tv-ben. Ha egy Dj-nek a tekintély, az igazi zene, az igazi rajongók érdeklik, tanácsom az, hogy ne essen ebbe a globális sikerzenestílus" csapdájába...0 comments:

Megjegyzés küldése